Круглий стіл «Відкрий свої очі».Обговорення книги С. Талан «Коли ти поруч»



         У всьому світі на початку грудня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія. Можна згадувати і оплакувати тих, хто вже помер, можна говорити про масштаби трагедії... А як бути тим, хто заражений ВІЛ-інфекцією, але тут, поряд з нами... 
        Саме цій темі присвячений круглий стіл «Відкрий свої очі» проведений у формі обговорення книги С.Талан «Коли ти поруч» , приурочений до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми, який пройшов в бібліотеці Чортківського державного медичного коледжу.
     Відверта розмова між студентами спеціальності «Сестринська справа», викладачами основ сестринської справи Бучком П.І. та інфекційних хвороб Мазурик М.Я., викладачем української мови і літератури Юрчак Л.В., бібліотекарем Чайківською Л.М. не залишила нікого байдужим. Адже мова йшла про ставлення до хворих СНІДом у нашому суспільстві.



 «Бути толерантнимбути сучасним»
Година спілкування


В рамках святкування Міжнародного дня толерантності  та з метою формування в студентів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди в студентів терпимості та толерантних настанов, у листопаді    відбулася година спілкування «Бути сучасним – бути толерантним». Захід, який провела бібліотекар Попіль Л.Б. для студентів 131 групи відділення «Сестринська справа», був різноманітний та насичений різними формами роботи: «Асоціативний ряд», «Квітка толерантності», «Емоції та ситуації».
Після перегляду фрагменту фільму «Клас», обговоривши поведінку учнів у класі, висловивши своє ставлення до героїв, можливість виходу із ситуації,  що склалася,  студенти визначали риси притаманні толерантній людині та інтолерантній людині, а також прийняли правила толерантної поведінки у групі та коледжі.