Маленька книга люке. Секрети найщасливіших людей світу. Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи

Що таке щастя? Кожен з нас хоча б раз у житті задавав собі це питання, намагався визначити для себе категорію «щастя».
І, мабуть, немає такої людини серед нас, яка б не хотіла бути щасливою. Але чи всі знають, як цього досягти. Тож  разом із студентами-другокурсниками відділення «Фармація»: Н. Петрушкою, С. Дишкант, О. Орищак, О. Прус,     Д. Іскрою та  бібліотекарем Попіль Л. Б.
ми з’ясовували що таке щастя, висловлювали свої думки. Ми познайомилися із такими поняттями як  «Хюге», «Люке».  У чому ж секрет цих магічних інгредієнтів, які роблять данців найщасливішою нацією в світі? Як пов’язані хюґе і щастя? Знаходили свій «Ікіґай». Усе це життєва філософія,  це вміння знаходити, впізнавати і цінувати ті радості життя, які важливі саме для вас, це  атмосфера спокою, тепла й гармонії, яка вчить радіти життю, навіть коли за вікном жахлива погода, день неймовірно короткий, а на роботі нескінченний потік завдань.
А наскільки щасливими почуваються студенти? З метою дослідження даного явища соціальний педагог В. М. Пилипчук провів діагностичне дослідження, вибірку якого становило 253 студенти 1-3 курсів коледжу. Аналізуючи результати діагностичного дослідження ми отримали такі фактичні дані: 29% рецепієнтів вважають себе оптимально щасливими,  радощів у їхньому житті набагато більше, ніж смутку. Вони мужні, холоднокровні, у них тверезий склад розуму та легкий характер.

Для 53% оптантів щастя й нещастя виражається відомою формулою „50х50”.
18% респондентів, які звикли дивитись на все крізь чорні окуляри, для початку поскоріш порадили «змінити окуляри».


Немає коментарів:

Дописати коментар