4 квітня щорічно відзначають День вітаміну С. Цей день створено для того, щоб ми могли дізнатися і оцінити користь, яку вітамін С може принести нашому здоров’ю. Даний вітамін дуже важливий для життєдіяльності організму людини і тварин. Він відіграє основну роль в утворенні колагену, який необхідний для росту і відновлення клітин тканин ясен, кровоносних судин, кісток і зубів, а також сприяє засвоєнню організмом заліза. Слід зазначити, що переважна більшість організмів синтезує вітамін С з глюкози, але людина не може проводити даний синтез у своєму організмі, в зв’язку з чим повинна отримувати його з їжею або в вигляді синтетичних вітамінів.
У бібліотеці Чортківського медичного фахового коледжу розгорнуто книжкову виставку— вітрину, щоб познайомити відвідувачів з основними джерелами вітаміну С, способах його збереження в продуктах, та що треба їсти, щоб отримати мінімальну добову дозу вітаміну С.
Немає коментарів:
Дописати коментар