З Днем Незалежності, рідна країно!




 На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів Указом Президента України від 23 серпня 2004 року № 987 встановлено День Державного Прапора України, який відзначається щорічно 23 серпня. Синьо-жовтий прапор ставав символом боротьби за національні й соціальні права українського народу. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праці, краси та багатства рідної землі.

24 серпня Україна відзначає найбільше державне свято – День Незалежності. Воно встановлене на честь виняткової історичної події – ухвалення у 1991 році Верховною Радою Української РСР абсолютною більшістю голосів Акта проголошення незалежності України. Цей документ увінчав тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу і самостійно визначати свою долю. Документ було підтверджено на Всеукраїнському референдумі, що відбувся 1 грудня 1991 року.
На жаль, 2022 року звичного святкування Дня Незалежності України не буде. Російські окупанти намагаються позбавити Україну найдорожчого - незалежності, суверенітету та життя українців. Українці ж продовжують гідно протистояти нелюдам й вражати світ своєю незламністю, силою та емпатією до тих, хто поруч. Саме зараз ми переживаємо історичний момент, наша нація гартується у боротьбі.
Бібліотека Чортківського медичного фахового коледжу презентує користувачам книжкову виставку « В нас єдина мета, Україна свята, нездоланна ніким і ніколи."
На виставці представлено правові джерела, наукову та науково-популярну літературу, навчальні посібники з фонду бібліотеки Чортківського медичного фахового коледжу, що містять інформацію про минуле і сучасне України, висвітлюючи історію становлення та сучасність незалежної України.



Немає коментарів:

Дописати коментар